Veelgestelde Vragen

Bestelling & levering

Alle artikelen zijn in principe uit voorraad leverbaar. Indien een artikel toch niet op voorraad is, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. Artikelen besteld en betaald voor 18.00 uur, worden nog dezelfde dag verzonden. Bestellingen die na 18.00 geplaatst en betaald worden, worden de volgende dag verstuurd. Afhankelijk van de drukte bij PostNL worden de pakketjes doorgaans de volgende dag bezorgd in Nederland. België duurt 2-4 werkdagen.

Wij versturen alle bestellingen als pakketpost met track en trace via PostNL. 

Zeker! De verzendkosten worden getoond zodra je een bestelling plaatst.

€ 6.50

€ 13.00

Als je niet thuis bent, dan ontvang je een kaartje door de bus. Deze kaart is van de koerier en laat je weten waar je bestelling is en hoe je die in ontvangst kunt nemen.

Je kunt makkelijk online betalen met IDEAL en Paypal.

Contact

Dat kan via het contactformulier op onze website of via onze social media kanalen Facebook en Instagram.

Het gebeurt weleens dat je toch niet helemaal tevreden bent met de service zoals die is verleend. Maak je klacht dan altijd kenbaar! Hopelijk kunnen we de klacht dan samen oplossen. Alleen klachten via de mail worden in behandeling genomen, mail naar info@babyandthebox.com of stuur een bericht via het contactformulier.

Komen we er samen niet uit? Dan kun je je aanmelden voor bemiddeling via Stichting Webwinkelkeur via https://www.webwinkelkeur.nl/consument/geschil/. Het is nu ook voor consumenten in de EU mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

Retourbeleid & terugbetaling

Je kunt alleen complete boxen in originele staat, waar het label en papier niet zijn aangetast, retourneren. We nemen geen losse producten uit een giftbox aan, tenzij er een product schade heeft. In dat geval vragen we je een mailtje met foto ovv het bestelnummer te sturen naar return@babyandthebox.com. Uiteraard ontvang je een nieuw product van ons.

Heb je geen box besteld maar losse producten? Meldt de retour binnen 14 dagen aan en stuur deze in originele staat met retourzak binnen 14 dagen retour.

Retourneringen worden alleen in behandeling genomen als deze aan de volgende voorwaarden voldoen:

 

  • Retourzendingen dienen vooraf ovv bestelnummer via email aangemeld te worden. Niet aangemelde retourzendingen worden niet in behandeling genomen.
  • Na de retourmelding heb je maximaal 14 dagen de tijd om het product terug te sturen. Als deze niet binnen 14 dagen na melding geretourneerd zijn, zal de retourzending niet geaccepteerd worden.
  • Het product dient in de staat waarin jij het hebt ontvangen (label van de doos niet verbroken, met aangehechte kaartjes en in de originele verpakking) geretourneerd te worden.
  • Als het product zichtbaar gebruikt, gewassen of beschadigd is, zal er geen vergoeding plaatsvinden.
  • De kosten voor het retourneren van artikelen zijn voor eigen rekening. Je bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending. Ons advies is dan ook om de retourzending altijd als pakket met track en trace te verzenden en de verpakking te gebruiken waarin jij de bestelling van ons hebt ontvangen.

Retour adres:
Baljuwstraat 5
2352TG
Leiderdorp

Wij zullen het totaalbedrag minus de verzendkosten binnen 5 werkdagen na ontvangst van de retourzending terugstorten. Uiteraard is het dan wel de bedoeling dat wij het product in goede staat ontvangen hebben. De verzendkosten voor retouren zijn voor eigen rekening.